Categorieën
VUIG met een zachte G

Luister naar de #VUIGE15 van November

Het is tijd voor de laatste #VUIGE15 van 2022. Deze november-editie bevat nieuwe singles van dEUS, Isbells, Goose, Hideous en Aili.

Daar is ‘ie dan. De laatste lijst van het jaar. December is over het algemeen erg rustig wat betreft nieuwe releases, dus ik sluit het muzikale jaar nu alvast af. En gelukkig kan ik met de hand op het hart zeggen dat de laatste lijst van 2022 wederom om op te eten is.

Zoals je inmiddels misschien gewend bent is de VUIG15 van november ook een fijne mengeling van oude bekenden en nieuw talent. Zo kun je luisteren naar de nieuwste single van dEUS, de band die mijn liefde voor de Belgische scene deed ontvlammen, maar word ik net zo vrolijk van de tweede single van Aili, het Belgische/Japanse duo dat tot een van mijn persoonlijke verrassingen van dit jaar behoort. TLDR? Hier de afspeellijst!

Headerfoto: Illias Teirlinck

Aili – make me rich

// Dit Belgisch/Japanse duo is een van de grote verrassingen van 2022 als je het mij vraagt. Dansbaar met een knipoog.

Aili – Make Me Rich
dEUS – Must Have Been New

// Niet meer zo spannend zoals in het begin maar ik kan een nieuwe single van dEUS niet overslaan. dADCORE? Misschien wel, maar who cares!

Crooked Steps – Casse-Toi

// Rammelende bluesrock met een Dick Dale-randje uit de Gentse talentenpoel, die onuitputbaar lijkt. Ik hoop nog heel veel van Lou, Thomas en Bas te horen in 2023!

Ansatz der Maschine – Tunguska (Part 1)

// Ansatz der Maschine zal niet voor iedereen zijn maar ik vind het bijzondere muziek. Een beetje triphop en een heel veel gelaagde popmuziek. Een soort Lamb light.

LA Jungle – No LIMIT

// De enige cover die ik dit jaar opnam in een VUIGE15, maar deze math rock-versie van de Eurohouse knaller is gewoon perfect!

LA Jungle – No Limit
GOOSE – Run Away

// Heerlijke elektro-rammer van Goose, het kwartet uit Kortrijk dat alweer ruim twee decennia bestaat. Ik word echt oud maar dat terzijde.

Nathan Elias – Gone (Ft. Martha Da’ro)

// De Koreaans/Belgische Nathan Elias en de Angolees/Belgische Martha Da’Ro maken samen een song waarvan de soul uit je speakers druipt.

Isolde Lasoen – Douce Mélancolie (Ft. Bertrand Burgalat)

// Multi-talent Isolde Lasoen slaat de handen ineen met nouvelle vague producer Bertrand Burgalat voor eigentijds Frans chanson.

DIRK. – Half-Life

// De beste rockband die België momenteel kent? Wel als je van een randje grunge houdt.

wiereldverbeteroars – WIlde weldoener

// We wisten het al maar Wiereldverbeteroars bewijst opnieuw dat Westvlaams een uitmuntende taal voor hiphop is. En die beat. Mijn god wat een beat!

BLACK BOX REVELATION – losing a friend

// Toch een band van formaat in België. Eentje die je niet over kan slaan, maar ik moet bekennen dat deze nieuwe single toch snel sleets raakt.

Isbells – Sparkle & SHine

// Het is bijna drie jaar geleden dat we iets van Gaëtan Vandewoude en zijn band Isbells hoorde. Veel te lang. Prachtige onthaastende folkliedjes.

isaac Roux – white rose

// Eerste single van de piepjonge Louis de Roo. Voor liefhebbers van Damien Rice, Sam Fender en Ben Howard. Kippenvel!

de mens – genees mij

// De Mens is al dertig jaar een van de toonaangevende Nederlandstalige bands van België. Genees Mij is na het prachtige Broer opnieuw van een tranentrekkende schoonheid.

De Mens – Genees Mij
Hideous – CURSE

// Kun je van een superband spreken als er maar twee muzikanten inzitten? Ik vind van wel. Guillaume Lamont van RHEA en Tim Leyman van Ramkot knallen ook met zijn tweetjes hard.

Luister de complete VUIGE 15 van november

De complete VUIGE15 van november is te beluisteren via onderstaande playlist. Ben je op zoek naar de afspeellijst die elke maand ververst wordt met een nieuwe VUIGE15, klik dan hier!

Één reactie op “Luister naar de #VUIGE15 van November”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *