Categorieën
VUIG met een zachte G

Luister nu naar de zomereditie van de #VUIGE15

Het is tijd voor de #VUIGE15 van juli en augustus, met nieuwe singles van Lou K, Brutus, Warhaus, Blackwave. en RHEA.

Headerfoto: Lou K door Gil Lefauconnier

De maanden juli en augustus zijn traditioneel rustige maanden als het aankomt op nieuwe muziek, maar toch is het gelukt om een gecombineerde zomereditie van de #VUIGE15 samen te stellen. Wat later dan gewoonlijk maar gezien de indian summer geenzins te laat om deze zonnige editie met jullie te delen. Geen zin in al mijn geneuzel? Ga dan gelijk naar de afspeellijst.

Lou K – Les Chiens

// Op deze single doet Lou K denken aan een vrouwelijke versie van een debuterende dEUS. Experimentele rockmuziek, met de nodige strijkers en een grungy randje, die soms heerlijk durft te ontsporen. #bandtowatch

Lou K – Les Chiens
The Me In You – In a Silent Way

// The Me In You begeeft zich al ruim tien jaar in de luwte van de Belgische muziekscene, geheel onterecht, zo bewijst zij opnieuw met deze nieuwe single.

Laura Y – Brain Fog (Ft. Kasper van de Ponseele)

// “I compose music for films that don’t exist”, schrijft de Antwerpse pianiste Laura Y als biografie en het wordt hoog tijd dat er iemand een film voor bij haar prachtige pianoliedjes gaat regisseren.

Chackie Jam – Tell Me

// Wanneer Bas Bron van De Jeugd Tegenwoordig een poprockplaat zou maken, zou deze klinken als Chackie Jam. No nonsense popmuziek die vrolijk stemt.

Dez Mona – Fresh Water

// Zelden paste een bandnaam zo goed bij de sound van een band als bij deze Antwerpenaren. Dez Mona, vernoemd naar Othello’s echtgenote, ontroert opnieuw met hun theatrale popmuziek.

Dez Mona – Fresh Water
Arabnormal – Horsey

// Deze Vlaamse superband met leden van The Hickey Underworld, Das Pop en Millionaire balanceert muzikaal tussen twee culturen. Psychedelisch rock met invloeden uit het Midden Oosten, of alternatieve wereldmuziek zoals platenlabel PIAS het noemt.

Warhaus – It Had To Be You

// Het mag geen geheim meer heten dat ik groot fan ben van Warhaus. Ook de laatste single van het soloproject van Balthazar’s Maarten Devoldere kan ik niet links laten liggen.

RHEA – I Want It

// Deze Gentse rockers zijn vernoemd naar de moeder van Zeus, de god van de bliksem, en voegen zelf de nodige donder toe. I Want It klinkt als een ode aan de 90’s rapcore, best lekker voor een keertje (maar hopelijk niet meer dan een uitstapje).

Blackwave. – Perfume (Ft. Caleborate)

// Blackwave. komt ijzersterk terug met tweede album No sleep in LA. Op de nieuwste single Perfume roept Willem Ardui de hulp van zijn oude maatje Caleborate in.

Blackwave. – Perfume
Meskerem Mees – Best Friend

// Verhalenvertelster en troubadour Meskerem Mees brengt een onverwacht cadeautje uit en ik hang wederom haar aan lippen. Een uniek talent!

MAUGER – Ma Ja

// Opnieuw een superband, deze keer bestaande uit muzikanten die faam maakten in Absynthe Minded en Sioen. Uitgeklede tokkel indiepop die niet misstaat op een herfstige zondag.

IBE – Home (Ft. Emily Burns)

// Inmiddels durft IBE zijn grote voorbeeld Ed Sheeran wat meer lost te laten en ontwikkelt hij steeds meer een eigen stijl. Zijn loepzuivere falsetto stem staat daarin nog steeds centraal. Niet mijn favoriete muziekgenre maar zo’n stem kan ik toch moeilijk negeren.

Brutus – Liar

// Hosternokke! Brutus ontwikkelt zich langzaam tot één van mijn favoriete Belgische bands van het moment. Deze Gentse metalheads krabben dezelfde jeuk als System of a Down dat bij me doet.

Brutus – Liar
Bat Eyes – Stop Thinking

// De muziek van Bat Eyes is als een wollen deken: zacht en warm. Op een fijne manier onopvallend, totdat het er niet meer is en het gemis toeslaat. In oktober te bewonderen op Left of The Dial in Rotterdam.

Dirk Da Davo – Man In The Dark (Ft. DD Sanchez)

// Dirk Da Davo zette in de jaren tachtig met The Neon Judgement België muzikaal op de kaart, maar is veertig jaar later nog steeds een kracht om rekening mee te houden.

Luister de gecombineerde VUIGE 15 van juli en augustus

De complete VUIGE15 van juli en augustus is te beluisteren via onderstaande playlist. Ben je op zoek naar de afspeellijst die elke maand ververst wordt met een nieuwe VUIGE 15 klik dan hier.

Één reactie op “Luister nu naar de zomereditie van de #VUIGE15”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *