Categorieën
VUIG met een zachte G

Luister nu naar de #VUIGE15 van juni

Het is tijd voor de #VUIGE15 van juni, met nieuwe singles van Warhaus, Tamino, The Subs, Ruben Block en Brutus.

Headerfoto: Warhaus door Titus Simoens

In tegenstelling tot voorgaande jaren was de longlist van juni erg omvangrijk. Over het algemeen zie je steeds minder releases hoe dichter we de zomer naderen. Om die reden combineerde ik de maanden juli en augustus altijd in één enkele afspeellijst. Vooralsnog ga ik er nog vanuit dat de eerstvolgende #VUIGE15 begin september zal verschijnen, maar dat zou dus zo nog maar kunnen veranderen.

Maar hé! Zover is het nog niet want juni was dus om op te vreten. Het was moeilijk kiezen maar uiteindelijk kwam ik op de onderstaande selectie voor juni uit. Met nieuwe singles van BLUAI, The Haunted Youth, Mahina, Frankie Fame, Bat Eyes, Eli Goffa en Lous and the Yakuza is er opvallend veel jong talent in deze maandselectie te vinden. Laat je inspireren! Klik hier als je meteen naar de afspeellijst wil!

Warhaus – Open Window

// Maarten Devoldere van Balthazar croont er weer stevig op los in deze nieuwe single van zijn zijproject Warhaus.

Warhaus – Open Window
Milo Meskens – Useless Memories

// Singer/songwriter in de klassieke zin van het woord. Een gitaar, een dijk van een stem en eenvoudige liedjes die staan als een huis. Meer heb je niet nodig, toch?

BLUAI – Hate You

// Nieuwe Lichting-winnaar BLUAI maakt MOR (middle of the road) popliedjes met een alternatief randje en daar is helemaal niets mis mee!

The Dutch Rudders – 6 Pack Macho Man

// Heerlijk puntig punkrock-pareltje dat klinkt naar Frank Turner en me doet verlangen naar de mosh pits op de schoolfeesten van mijn middelbare school.

The Dutch Rudders – 6 Pack Macho Man
The Haunted Youth – Broken

// Slaapkamerproject van de Hasseltse Joachim Liebens verrast opnieuw met ijzersterk shoegaze-liedje.

Tamino – Fascination

// Tamino geeft in Fascination zijn inner Jeff Buckley de volledige vrijheid.

Lous and The Yakuza – Monsters

// Deze Brusselse alleskunner met Congolese roots laat zich niet in een hokje stoppen en experimenteert er lustig op los met een warme elektronisch geluid als eindresultaat.

Lous & The Yakuza – Monsters
The Lighthouse – Photoshopped Postcards

// Na BLUAI, The Haunted Youth en Tamino de vierde Nieuwe Lichting-winnaar in deze lijst. De Leuvenaren klinken op deze single ineens als Imagine Dragons en ik weet nog niet wat ik daarvan moet vinden.

Mahina – Woman Trueman

// Nog zo’n getalenteerde Brusselse duizendpoot maar in tegenstelling tot de experimentele Lous, put Mahina vooral inspiratie uit de klassieke soul.

Frankie Fame – All My Life

// Bij het horen van Frankie Fame was mijn eerste associatie die met Dadi Freyr, dus denk funky pop met een spacey randje.

Frankie Fame – All My Life
Bat Eyes – Forever Wasted

// Het Gentse Bat Eyes zoekt zijn weg in het jaren negentig alternative rock-idioom. Het klinkt al lekker maar kan nog wat spannender.

Eli Goffa – Hickory

// Troubadour in hart en nieren tokkelt er vrolijk op los en raakt je in het hart met zijn loepzuivere falsetto kopstem.

The Subs – Lick It

// The Subs zijn de The Subs en niet voor één gat te vangen. Absurde Gentse electrotrash die flirt met invloeden uit de housemuziek uit de 90’s.

Ruben Block – Turning On A Fan

// Triggerfinger frontman blaast je ook zonder zijn vaste kompanen het snot voor de ogen. Vuige gitaarrock in de ware betekenis van het adjectief vuig.

Brutus – Dust

// Eigenlijk te hard voor mijn smaak, maar sinds de single ‘War’ heb ik een zwak voor de snoeiharde metal van dit Vlaamse trio rondom zangeres annex drummer Stefanie Mannaerts.

Luister de complete VUIGE 15 van juni

De complete VUIGE15 van juni is te beluisteren via onderstaande playlist. Ben je op zoek naar de afspeellijst die elke maand ververst wordt met een nieuwe VUIGE 15 klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *